U četvrtak, 24. rujna 2020. g molitvom odriješenja i svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježili smo 77. obljetnicu strašnog pokolja Košućana, Turjačana i Brnažana na Kukuzovcu. Tom smo se prigodom prisjetili događaja u kojem je u jednom danu od strane pripadnika njemačke SS divizije Prinz Eugen ubijen četrdeset i jedan muškarac iz Košuta, jedan muškarac iz Glavica, koji se zatekao u Košutama, sedam mještana Turjaka, sedamnaest mještana Brnaza i fra Rafo Kalinić.

Ovogodišnje obilježavanje sjećanja na nevine žrtve organizirala je Župa sv. Ante Padovanskog Turjaci, zajedno sa župljanima Brnaza i Košuta.

Kod spomen križa na Kukuzovcu uz članove obitelji ubijenih, mještane Košuta, Turjaka i Brnaza vijence su položili i zapalili svijeće gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić i predsjednik MO Turjaci Stipe Perić.

Molitvu odrješenja predvodili su župni vikar u Brnazama fra Antonio Mravak i župnik Košuta don Tomislav Topčić. Svojim prigodnim tekstom na posljednje trenutke života ovih nevinih žrtava podsjetila nas je Košućanka Milenka Žuro.

Nakon polaganja vijenaca u crkvi sv. Ante Padovanskog u Turjacima služena je sveta misa za ubijene, koju je predvodio turjački župnik fra Lukica Vojković.

FOTOGALERIJA: Molitvom odrješenja i svetom misom obilježena 77. obljetnica strašnog pokolja Košućana, Turjačana i Brnažana na Kukuzovcu