Piše: s. Mirta Lišnić

Od izgradnje crkve, a kasnije i osnutka župe Srca Isusova u Košutama, u župi rade i zborove vode sestre Služavke Maloga Isusa.
Osim tzv. „velikoga“ mješovitoga zbora, sestre vode i župni dječji zbor,
župni vjeronauk, tj. pripravu za prvopričesnike, kićenje i održavanje crkvenoga ruha.
Dok crkva i župa u Košutama nije postojala, neki su pjevači sudjelovali u pjevanju u župi sv. Mihovila u Trilju, a kad je crkva sagrađena i formiran
zbor došli su pjevati u svoju župu. Tako je prva sestra koja je uz Triljski
zbor prihvatila i zbor u Košutama, s. Zdenka Tomas.
Nešto kasnije dolazi i preuzima vođenje crkvenoga pjevanja u Košutama
s. Marijanka Dominiković, a s. Zdenka nastavlja svoj rad u Trilju do
danas.
Od 2015. – 2018. zbor i ostale poslove u župi vodi s. Mila Deak. Ona
radi i u Osnovnoj školi u Košutama kao vjeroučiteljica.

Dana 1. rujna 2018. iz Kaštel Kambelovca (gdje je radila ukupno 28 godina) dolazi u samostan i župu u Košutama s. Mirta Lišnić, a s. Mila odlazi u
Metković na istu službu.

Rad sa zborovima

Mješoviti  zbor probe ima svakoga petka kroz školsku godinu, a po potrebi, probe se održavaju i još neki dan – po dogovoru – u tjednu. Vježba se najprije ono što će se pjevati slijedeću nedjelju ili blagdan, a postupno se dodaju i nove skladbe raznih autora. Prvenstvena svrha vježbi i pjevanja na liturgijskim slavljima je pomoći, olakšati i uljepšati vjernicima susret s Bogom u otajstvima. Veliki zbor pjeva svake nedjelje na svetoj misi u 10 sati, kao i na blagdanskim misama izvan nedjelje. Zbor također pjeva na svakom sprovodu u župi. Dječji zbor ima probe subotom u 11 sati, a na svetoj misi pjeva svake druge nedjelje u 8 sati.

Trenutno brojčano stanje zbora

SOPRANI:

  1. RENATA PRCELA
  2. MARIJA PRCELA
  3. MARINKA DUKIĆ
  4. BRANKA ODRLJIN
  5. ANĐELA ŽOLO
  6. IVANA KRNJAČA
  7. ANĐA DUKIĆ
  8. ANA-SEKA KRNJAČA
  9. S. MARINA ŽULJEVIĆ

ALTI :

  1. IVANKA ODRLJIN
  2. IVA ŽOLO
  3. SANDRA ODRLJIN
  4. MARINA ODRLJIN
  5. LIDIJA MASLEŠA
  6. IVANA KLAPEŽ
  7. MARIJA DUKIĆ
  8. MILENKA ŽURO

TENORI:

  1. MATE PRCELA
  2. IVAN DUKIĆ-CIKA
  3. NEDJELJKO DUKIĆ
  4. MARINKO KRNJAČA
  5. OLIVER GRUBIŠIĆ
  6. JOSIP DUKIĆ
  7. NENO DUKIĆ

BASI:

  1. TONI ODRLJIN
  2. ĆIRIL-ĆIRO KLAPEŽ
  3. TOMO DUKIĆ
  4. STIPE-ĆIPA KLAPEŽ
  5. JOSIP KLAPEŽ
  6. FRANE PRCELA

Od 2. rujna 2018. voditeljica s. MIRTA LIŠNIĆ

Nastupi zborova izvan liturgije

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca 2018. godine, zborovi sudjeluju u Božićnom koncertu koji se održava u župnoj crkvi. Dječji zbor je izveo mjusiklić: ČESTIT VAM BOŽIĆ, a mješoviti je zbor otpjevao: Božji Sin se noćas rodi, (Branko Starc). Solo: Renata Prcela i Ivana Krnjača, Gloria, (Šime Marović), solo: Toni Odrljin. Na koncertu su još sudjelovali limena glazba, klapa i župni band.

Mješoviti župni zbor je nastupio u Srinjinama 31. svibnja 2018. S pjesmama: Zaštiti Majko, (Š. Marović), Zdrava Majko milosti i Tri boje.

Mješoviti zbor je uvježbao i vrlo lijepo otpjevao svečanu večernju uoči blagdana Srca Isusova.

Godišnji izleti

Mješoviti zbor je išao na izlet u Ramu, Šćit, 13. srpnja, 2019. Iako je bilo kišno vrijeme, bio je to nezaboravan dan lijepoga i veseloga druženja. Razgledali smo vrlo lijepo osmišljen etnografski muzej, crkvu i umjetničke skulpture uokolo samostana franjevaca. Na povratku smo bili u samostanu franjevaca u Tomislavgradu gdje smo razgledali samostanske muzeje i knjižnicu, a u crkvi smo s posebnom pažnjom promotrili sliku Vlahe Bukovca: Isus blagoslivlja djecu.

Dječji zbor je 28. rujna 2019. godine, s tri kombija išao na izlet u Rudu, najprije crkva, potom izvor Rude, Grab, mlinice i bazeni u kojima se uzgajaju pastrve. Na kraju u Premijera na Gazu na ručak, a poslije toga vesele igre u okolnom prostoru.

RAD SESTARA SMI U ŽUPI SRCA ISUSOVA