don Tomislav Topčić: MARANATHA - Dođi, Gospodine!
don Tomislav Topčić: MARANATHA – Dođi, Gospodine!

Nakon prve knjige meditacija pod naslovom „LJUBAV u dimenziji križa“ (2010.) i druge knjige „Duhovna skrb o bolesnima“ (2012.) ovih je dana iz tiska izašla i treća knjiga našeg župnika, don Tomislava Topčića, pod naslovom „MARANATHA – Dođi, Gospodine!“, u izdanju Crkve u svijetu.

Prije povratka župnom pastoralu, osim što je 18 godina brinuo o duhovnom zdravlju bolesnika u KBC-u Firule, don Tomislav je zapisivao svoja duhovna razmišljanja (meditacije) i pretvorio ih u knjige. Ova posljednja, objavljena za župnikovanja u Košutama, nastala je kao plod trogodišnjeg pisanja duhovnih razmišljanja za internetski portal Slobodne Dalmacije. U njoj su obrađene teme vezane za Došašće, Božić, Korizmu, Veliki tjedan, Uskrs te Duhovne liturgijske godine A, B i C.

Knjiga je ponajprije upućena kršćanima vjernicima, bez obzira kojem staležu pripadali i svim ljudima dobre volje. Upućuje čitatelje na ozbiljno razmišljanje o Gospodinovu dolasku na svijet, njegovoj muci na križu, drvu života, slavnom uskrsnuću od mrtvih, uzašašću na nebo i silasku Duha Svetoga.

Autor nas potiče da razmišljamo o drugom slavnom Kristovom dolasku i da živimo u pripravnosti i budnosti duha i srca, u radosnom iščekivanju Gospodinova drugog slavnog dolaska.

Na samom kraju autor nas poziva da budemo jedno u Gospodinu i da upućujemo žarke molitve Duhu Svetomu, koja je danas prijeko potrebna Crkvi Božjoj i svijetu u kojem obitava.

Knjiga se može nabaviti u župnom uredu po cijeni od 100,00 kuna.

Iz tiska izašla nova knjiga don Tomislava Topčića